turechchina-zazhadala-vid-liviyskogo-generala-khaftara-zvilniti-svoyikh-gromadyan

Туреччина зажадала від лівійського генерала Хафтара звільнити своїх громадян

 • 12694 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Анкара зажадала від підрозділів самопроголошеної "Лівійської національної армії" (ЛНА) негайно звільнити шістьох громадян Туреччини, утримуваних на сході Лівії. Про це йдеться в повідомленні МЗС Туреччини, опублікованому в неділю, 30 червня, передає УНН із посиланням на DW.

"Затримання шістьох наших громадян незаконними силами ополченців, пов'язаних з генералом Хафтаром, - це дія, рівносильне бандитизму і піратству. Ми очікуємо негайного звільнення наших громадян. Якщо ні, сили Хафтара стануть законними цілями", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, днем раніше генерал Халіфа Хафтар, чия "Лівійська національна армія" контролює значну частину території Лівії, заборонив повітряне та морське сполучення з Туреччиною. Представник ЛНА заявив, що відтепер "всі турецькі судна і літаки будуть розглядатися як ворожі цілі". Він також попередив, що в майбутньому будуть арештовані всі громадяни Туреччини, що знаходяться на території Лівії.

Анкара підтримує визнане ООН уряд Лівії на чолі з прем'єр-міністром Фаїз Сараджев. Хафтар в свою чергу виступає на стороні опозиційного уряду країни, що знаходиться в східній Лівії.

Українські Національні Новини

Політика