turechchyna-deklaruie-borotbu-z-ihil-na-foni-informatsii-pro-vidviduvannia-stambulu-moskovskymy-terorystamy

Туреччина декларує боротьбу з ІГІЛ на фоні інформації про відвідування Стамбулу московськими терористами

 • 29582 переглядiв

Туреччина затримала 147 осіб в рамках операцій проти ІДІЛ, в той час як з'явилися повідомлення про те, що двоє підозрюваних у скоєнні теракту в москві відвідали Стамбул до цього інциденту.

Міністр внутрішніх справ Туреччини оголосив про затримання 147 осіб внаслідок операцій проти ІГІЛ на тлі повідомлень про нещодавнє перебування в Туреччині двох підозрюваних учасників терористичного нападу на глядачів концерту у москові. Про це УНН пише з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Турецький міністр внутрішніх справ Алі Єрлікая оголосив про затримання 147 осіб внаслідок "операцій проти терористичної організації ІГІЛ проведених одночасно в тридцяти провінціях".

Загалом з 1 червня 2023 року по 25 березня 2024 року проти терористичної організації було проведено 1329 операцій

- йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що боротьба з тероризмом триватиме, доки не буде нейтралізований останній терорист.

Разом з цим з’явилася інформація, що двоє з чотирьох затриманих в росії підозрюваних нападників незадовго до московського теракту відвідували Туреччину літаком.

27.03.24, 12:06 • [views_0]

Агенція Associated Press з посиланням на посадовця з турецьких служб безпеки пише, що Шамсідін Фарідуні і Саідакрамі Рахабалізода взимку були в Туреччині і зупинялися в готелях у Стамбулі. А 2 березня разом летіли в росію в одному літаку.

Газета New York Times також посилається на анонімного турецького посадовця, вказуючи, що двоє підозрюваних вільно пройшли прикордонний контроль, бо ордерів на їхнє затримання тоді не було.

Вони походять з Таджикистану, але мешкали й працювали в росії.

Західні ЗМІ зауважують, що турецька сторона, визнаючи перебування підозрюваних в Туреччині, наголошує, що те перебування було відносно коротким, і що воно напевне не було частиною приготувань нападу в росії.

26.03.24, 19:10 • [views_0]