turkmenistan-vitratit-pyat-milyardiv-dolariv-na-budivnitstvo-mista-na-chest-kolishnogo-pravitelya

Туркменістан витратить п'ять мільярдів доларів на будівництво міста на честь колишнього правителя

 • 571114 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Туркменістан витратить майже п'ять мільярдів доларів на будівництво міста, названого на честь диктатора Гурбангули Бердимухамедова, заявили офіційні особи у середу, передає УНН з посиланням на Радіо Азатлик.

Деталі

Затворницькою країною, що межує з Каспійським морем, понад 16 років управляє сім'я Бердимухамедових.

Гурбангули Бердимухамедов, колишній дантист, який став автократом, офіційно залишив посаду президента минулого року, і його місце зайняв його син Сердар Бердимухамедов.

Але 65-річний Бердимухамедов-старший, відомий своїм культом особистості, має титул «Аркадаг» (Герой-захисник) і продовжує домінувати в країні.

Нове місто за 30 км від столиці Ашхабада носитиме його титул, і Бердимухамедов доручив чиновникам якимось чином занести його до «Книги рекордів Гіннесса».

«Перша черга будівництва міста Аркадаг коштує 3,3 мільярда доларів», - сказав Дерягельди Оразов, чиновник, який очолює державний комітет, який відповідає за його будівництво. «За нашими оцінками, другий етап коштуватиме близько 1,5 мільярда доларів».

Оразов додав, що точна вартість стане відомою після оголошення тендеру.

Аркадаг зрештою матиме населення близько 73 тисячі осіб.

Доповнення

За даними Світового банку, ВВП Туркменістану становить близько 45 мільярдів доларів.

Він отримує більшу частину свого багатства від своїх величезних запасів газу.

Правозахисні організації звинувачують Туркменістан у тому, що він витрачає гроші, отримані від продажу газу, на щедрі проекти, які не приносять користі населенню.

За даними організації «Репортери без кордонів», Туркменістан посідає 177-е місце зі 180 країн за рівнем свободи преси, випереджаючи Іран, Еритрею та Північну Корею.

Українські Національні Новини

Новини Світу