tusk-i-mey-uzgodili-perenos-brexit-na-31-zhovtnya

Туск і Мей узгодили перенесення Brexit на 31 жовтня

 • 9812 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Голова Європейської ради Дональд Туск підтвердив, що гнучке відтермінування Brexit до 31 жовтня було узгоджене з Великобританією. Він повідомив, що це дає британскьому парламенту час "знайти найкраще рішення". Про це повідомляє УНН із посиланням на публікацію Туска у Twitter.

"27 країн ЄС і Великобританія узгодили гнучку відстрочку до 31 жовтня. Це означає, що у Великобританії є ще шість місяців, щоб знайти найкраще рішення", - сказав він.

Це означає, що Британія не вийде з ЄС без угоди в п'ятницю, 12 квітня, як це передбачалося раніше.

Шестимісячна затримка робить майже неминучим той факт, що Великобританії доведеться провести європейські вибори в травні, якщо прем'єр-міністр Тереза Мей не зможе нав'язати угоду через парламент до цього часу.

Мей попросила про набагато більш короткий термін продовження - до 30 червня. Тривала відстрочка демонструє відсутність віри в Європі, що вона може сформувати консенсус щодо своєї угоди про вихід в той час - але може дати прихильникам жорсткої лінії в її власній партії достатньо часу, щоб спробувати змусити її залишити свій пост.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тереза Мей та Анґела Меркель обговорили відтермінування Brexit

Перед цим УНН повідомляв, що Європейський союз погодився надати Великобританії відстрочку Brexit до 31 жовтня.

EU27/UK have agreed a flexible extension until 31 October. This means additional six months for the UK to find the best possible solution.

— Donald Tusk (@eucopresident) 10 квітня 2019 р.

Українські Національні Новини

Політика