tusk-mriya-pro-rozvorot-brexit-ne-vmerla

Туск: "мрія" про розворот Brexit не вмерла

 • 8224 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Голова Європейської ради Дональд Туск у вівторок виступив за "мрію" про те, що Велика Британія може відмовитися від виходу з Євросоюзу і закликав політиків не допустити, щоб виснаження через переговори щодо Brexit призвели до поспішного виходу країни з блоку. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Туск зазначив, що відповідає на заяву лідера однієї з країн ЄС, який попередив "мрійників" не думати, що "Brexit можна розвернути назад".

"У цей досить складний момент нашої історії нам потрібні мрійники і мрії. Ми не можемо піддатися фаталізму. Принаймні, я не перестану мріяти про кращу і об'єднану Європу", - сказав Туск, який тривалий час виступав за те, щоб Велика Британія мала шанс залишитися.

Відразу не було зрозуміло, про якого лідера йдеться, але президент Франції Еммануель Макрон виступив на саміті з закликом надати Великій Британії лише кілька тижнів, щоб вирішити, піти на умовах, які обговорювалися, або без них. Лідери ЄС на саміті досягнули компромісу, давши Лондону ще шість місяців.

"Я знаю, що по обидва боки Ла-Маншу всі, включно зі мною, виснажені Brexit, що цілком зрозуміло. Однак це не виправдання, щоб сказати: "давай покінчимо з цим" тільки тому, що ми втомилися", - прокоментував Туск.

Водночас президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Британія вирішує, коли вона виходитиме з Європейського Союзу, додавши, що те, що Brexit може бути скасований або продовжений після нового "дедлайну" 31 жовтня, не є його робочим припущенням. З його слів, ЄС зосередиться на інших питаннях політики.

Юнкер і Туск зробили такі заяви на сесії Європарламенту, де інформували євродепутатів про результати саміту ЄС 10 квітня, на якому європейські лідери ухвалили рішення про можливість відстрочки Brexit до 31 жовтня з умовою проведення в Великій Британії виборів до Європарламенту 23-26 травня.

Українські Національні Новини

Новини Світу