tusk-putinu-zastariv-ne-liberalizm-a-kult-osobistosti

Туск-Путіну: застарів не лібералізм, а культ особистості

 • 12273 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Президент Європейської ради Дональд Туск не згоден з думкою, що ліберальна демократія застаріла, навпаки, він вважає застарілими культ особистості і влади олігархів в державі. Про це він сказав під час брифінгу в Осаці з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером на полях саміту "Великої двадцятки", коментуючи недавнє інтерв'ю президента РФ Володимира Путіна, передає кореспондент УНН.

"Завдяки моєму джетлаг (синдром зміни часового поясу - ред.) я зміг прочитати повне інтерв'ю з президентом Путіним для Financial Times. Повинен сказати, що я категорично не згоден з основним аргументом - лібералізм застарів", - повідомив Туск журналістам.

За його словами, Європа твердо стоїть на позиції твердої і однозначною захисту і просування ліберальної демократії.

"Той, хто стверджує, що ліберальна демократія застаріла, також стверджує, що свобода застаріла, що верховенство права застаріло і що права людини застаріли. Для нас в Європі вони є і залишаються важливими цінностями. Що я знаходжу дійсно застарілим, так це авторитаризм, культ особистості і владу олігархів. Навіть якщо іноді вони можуть здатися ефективними", - закінчив він.

Нагадаємо, у своєму інерв'ю для FT Путін заявив, що ліберальна ідея пережила свою мету, коли суспільство виступило проти імміграції та мультикультурності. Він вважає, що останні кілька десятиліть ліберали намагалися диктувати свою волю світу, проте допустили серйозні помилки.

"Ліберальна ідея передбачає, що нічого не потрібно робити. Що мігранти можуть безкарно вбивати, грабувати і ґвалтувати, тому що їх права як мігрантів захищені ... Ліберальна ідея застаріла. Вона вступила в суперечність з інтересами переважної більшості населення", - вважає російський лідер.

Українські Національні Новини

Новини Світу