tusk-zaklykav-polskykh-fermeriv-prypynyty-blokadu-kordonu-z-ukrainoiu

Туск закликав польських фермерів припинити блокаду кордону з Україною

 • 62562 переглядiв

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав протестуючих польських фермерів припинити блокування українського кордону.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав протестуючих польських фермерів припинити блокування українського кордону, пише УНН з посиланням на "Польське радіо".

Деталі

Після саміту Європейської ради в Брюсселі очільник польського уряду розповів про вкрай складну ситуацію, в якій опинилася Україна після останньої серії російських бомбардувань.

"Хочу звернутися до всіх без винятку в Польщі не робити нічого, що може зашкодити Україні. Ми повинні будемо ухвалити рішення, які захистять польський кордон і прикордонні переходи", - вказав прем'єр Польщі.

Туск наголосив, що польська влада не може допустити блокування переходів - незалежно від обґрунтування протестів. "Ми не можемо жодним чином завдати шкоди Україні в ситуації, коли вирішується доля війни", - сказав Туск.

Прем'єр Польщі нагадав, що прикордонні пункти, згідно з останнім рішенням уряду, мають статус критичної інфраструктури. Він повідомив, що уряд готовий надавати подальші форми допомоги тим, хто втратив частину своїх прибутків не з власної вини.

Я розраховую на рефлексію і відмову від такої форми протесту

- сказав Туск.

Він додав, що державні служби працюватимуть над розчисткою пунктів пропуску. Однак очільник польського уряду не вважає, що в цьому випадку потрібні прямі заходи примусу.

Під час саміту в Брюсселі лідери країн також обговорили посилення протиповітряної оборони України. У суботу Німеччина вирішила передати українцям систему Patriot. Лідери країн ЄС закликали інші країни наслідувати приклад Німеччини. Це не стосується Польщі, заявив прем'єр-міністр Дональд Туск. Польща як прифронтова країна має нарощувати можливості протиповітряної оборони.

18.04.24, 10:57 • [views_0]