tvarini-pokraschuyut-psikhologichniy-mikroklimat-lyudini-medik

Тварини покращують психологічний мікроклімат людини — медик

 • 112430 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Домашні улюбленці – це не лише вірні друзі, вони здатні позбавити людину від стресу та почуття самотності, від відчуття страху, зняти напругу, вони позитивно впливають на психологічний стан свого господаря. Водночас, тварини приносять в оселю гармонію, затишок та щастя. Про лікувальні властивості домашніх улюбленців розповів головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка в коментарі кореспонденту УНН.

“Люди турбуються про тварин і отримують від них віддачу, тим самим улюбленці допомагають людям подолати нервове напруження, стрес, перемкнутись з негативних думок. Це сприяє зменшенню нервовості, страху, а це впливає на зниження тиску, адже під час стресу тиск підвищується. Домашні улюбленці покращують психологічний мікроклімат людини”, - зазначив медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителів Латвії просять не їздити до моря через стрес у тюленів

За його словами, тварини допомагають людині позбавитись від болю завдяки самонавіюванню, терапевтичному самоналаштуванню.

“Людина психологічно налаштовується, що саме кіт чи собака може позбавити від болю, чи то мігрені чи інших болів. Людина сприймає допомогу тварини, відчуває полегшення. Коли вона очікує позитивного ефекту, то психологічно себе налаштовує, так би мовити самонавіювання завдяки думкам, що тварина здатна лікувати: коти лягають, знімають біль. Побутує думка, що коли людина відчуває якийсь біль, на певній ділянці тіла, то повинна просто зосередитись на ній, подумати, що на цьому місці стає тепло і біль відступає, у випадку з твариною все простіше, адже тепловий ефект походить саме від неї”, - розповів Стойка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив у столиці пересувні цирки з тваринами

Домашні улюбленці допомагають людям відчувати себе краще, завдяки своєрідному спілкуванню, яке просто необхідне людині. За словами експерта, вплив тварин напряму не пов’язаний зі здоров’ям, але якщо брати до уваги всі чинники, то вплив безумовно є і для людей різного віку він свій.

“Діти доглядаючи тварин вчаться бути відповідальними, триває своєрідний виховний процес. Одне з досліджень показало, що в тому домі, де є тварини діти розвиваються набагато краще. А для людей похилого віку, які часто є одинокими, коти, собаки стають вірними друзями та супутниками. Наприклад, собака, заставляє людину рухатись, ходити на прогулянки, адже кожного дня по кілька разів її треба вигулювати”, - додав медик.

Улюбленець здатен підтримувати тонус свого господаря, а від так останні менше схильні до розладів сну, не впадає у депресію, не так часто страждає серцевими захворюваннями. Завдяки тваринам люди ведуть активний спосіб життя.

Як повідомляв УНН, з початку 2018 року в Київському зоопарку народилось 46 тварин.

Нагадаємо, в Україні хочуть перерахувати диких тварин.

Українські Національні Новини

Здоров'я