twitter-povinen-dotrimuvatis-pravil-yes-schodo-kontentu-yevrokomisar

Twitter повинен дотримуватись правил ЄС щодо контенту - єврокомісар

 • 233097 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Twitter повинен дотримуватися нових правил Європейського Союзу щодо дезінформації та розпалювання ненависті в соціальних мережах, заявив у п'ятницю комісар ЄС Тьєррі Бретон після того, як Ілон Маск купив службу обміну повідомленнями. Про це інформує агенство dpa, передає УНН.

Цитата

"У Європі птах літатиме за нашими правилами ЄС", - написав у Твіттер комісар Європейського внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Бретон також нагадав Маску про зроблені ним у травні коментарі про намір дотримуватися нових правил модерації контенту ЄС, якщо він придбає Twitter.

Деталі

Єврокомісар відповів на твіт Ілона Маска про те, що "птах вільний", яким він оголосив про покупку соцмережі.

Маск виправдав свою покупку, пославшись на необхідність захисту та зміцнення свободи слова, а критики стурбовані тим, що зміна власника призведе до менш модерованого контенту і, таким чином, заохочить розпалювання ненависті.

Закон ЄС означає, що компанії повинні модерувати свої платформи на предмет шкідливого контенту, такого як дезінформація, і впроваджувати протоколи для блокування поширення небезпечних матеріалів під час криз, таких як пандемія Covid-19.

Компанії також повинні підвищити прозорість взаємодії з користувачами та спростити користувацькі угоди.

Додамо

Примітно, що Маск пообіцяв повернути доступ до сторінки Дональду Трампу, колишньому президенту США. Трамп був забанений довічно.

Українські Національні Новини

Технології