tyagne-chas-ta-vvazhaye-scho-maye-dostatno-resursiv-dlya-viyni-estonska-rozvidka-rozkrila-sekret-viyskovoyi-strategiyi-putina

Тягне час та вважає, що має достатньо ресурсів для війни: естонська розвідка розкрила “секрет” військової стратегії путіна

 • 865428 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Російський диктатор володимир путін тягне час та вважає, що має достатньо ресурсів для підживлення своєї військової машини. Такі висновки публікує видання Bloomberg з посиланням на щорічний звіт Служби зовнішньої розвідки Естонії, передає УНН.

Деталі

У матеріалі зазначається, що хоч росія навряд чи досягне успіху у своїй тактиці ведення війни. Зокрема, путіна це не зупинить, навіть попри невдачі в перший рік вторгнення. Ключовим фактором для нього є ослаблення підтримки України з боку партнерів, таких як США та НАТО.

Зокрема, там наголошують, що диктатор тягне час та вважає, що Україна і Захід виснажаться раніше за росію.

Також путін впевнений у тому, що зможе бомбардуваннями інфраструктури змусити Україну сісти за стіл переговорів.

У звіті зазначається, що навіть попри те, що російські стратеги зіткнулися зі здатністю України захищатися та масштабом санкцій США та ЄС – російський уряд не виявляє жодних ознак поступливості та має намір застосувати інструменти “пропагандистського імперіалізму”.

Водночас, російська еліта все більше переконується у тому, що російський президент збожеволів, але більшості з них не вистачає сміливості зробити реальні кроки до змін.

Натомість, послідовники путіна не мають жодної значної групи, яка б сповідувала демократичні цінності. Зокрема, “радикальні” фракції змагаються за владу, серед яких є керівник “вагнерівців” євгеній пригожин та голова Чечні рамзан кадиров.

Естонська розвідка називає авторитарний режим путіна “Радянським Союзом 2.0”, де “на горизонті не було нового Горбачова, не кажучи вже про Єльцина”.

Цитата

“Російське вторгнення підвищило ризик військового конфлікту в країнах Балтії, оскільки подальша мобілізація та заплановані наприкінці цього року масштабні російські військові навчання посилять напругу на східному фланзі НАТО”, – йдеться у матеріалі.

У розвідці стурбовані тим, що оскільки росія вважає Балтію найбільш вразливим регіоном у військовому альянсі – “дуже ймовірно”, що москва віддасть пріоритет відновленню своїх військ поблизу Естонії, що може зайняти до чотирьох років.

Доповнення

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що путін доручив новому командувачу об'єднаним угрупованням сил росії в Україні валерію герасимову захопити Донбас до березня.

Наразі росія готується до нового наступу на Україну, про що свідчать звіти Головного управління розвідки МО, а також заяви головних представників влади.

Так, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що росія може готувати новий наступ на Україну на 24 лютого, через рік з початку повномасштабного вторгнення.

Як зазначив Секретар Ради Національної безпеки і оборони Олексій Данілов, під час наступного запланованого наступу російські окупаційні війська можуть піти на північному сході від Харкова чи на південь від Запоріжжя.

Водночас, за даними Financial Times, у найближчі 10 днів рф може почати наступ на західну частину Луганської області, а також на південь Донецької.

За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, на Луганщині наступ росіян може бути з трьох напрямків - Сватове, Кремінна, Білогорівка.

А голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що ворог посилює свою військову присутність саме на лінії фронту – це по Куп’янському напрямку, по Дворічанському напрямку та в напрямку Кремінної. Збройні Сили України сприймають цю загрозу реально, та готові дати відсіч ворогу.

Українські Національні Новини

Політика