tyazhkokhvorogo-bekirova-khochut-perevesti-v-armyansk-scho-dlya-nogo-nebezpechno-advokat

Тяжкохворого Бекірова хочуть перевести в Армянськ, що для нього небезпечно - адвокат

 • 11137 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Тяжкохворого кримськотатарського активіста Едема Бекирова, обвинуваченого в окупованому Криму в незаконному зберіганні боєприпасів, можуть вивезти в Армянськ, де відсутні умови для його утримання. Про це на засіданні "Кримської солідарності" розповів адвокат Бекірова Олексій Ладин, передає УНН.

"За непідтвердженою інформацією, є ймовірність, що справа будуть розглянута в суді міста Армянська. Як ми знаємо, слідчий ізолятор в Криму один, якщо справа буде розглядатися в Армянську, то Едем Бекіров утримуватиметься в ІТТ, умови якого абсолютно не пристосовані для утримання такої тяжкохворої людини. Це фактично рівносильно смерті. Якщо справа буде передана до Армянська, то він (Бекіров - ред.) сказав: "Ви мене будете туди відвозити тільки силою, тому що це рівносильно смерті"", - розповів адвокат.

Захисник також пояснив офіційні мотиви розгляду справи в Армянську.

"За свідченнями секретного свідка, нібито, сумка з боєприпасами і патронами, яку йому, нібито, передав Едем Бекіров, згодом він самостійно переховав її в районі села Рисове. І слідчий ФСБ вважає, що злочин, нібито, виконано на території села Рисове і підсудне Армянську. Але, навіть за версією слідства, зберігання боєприпасів групою осіб за попередньою змовою, було зроблено там, де секретний свідок зберігав боєприпаси. А те, що він згодом переховав - це його особисті проблеми. Є припущення, що вони хочуть вислати справу в Армянськ саме для того, щоб ускладнити ситуацію для захисту", - заявив адвокат.

Нагадаємо, 3 липня російський суд в окупованому Криму розгляне апеляцію на арешт Бекірова.

Раніше повідомлялося, що підконтрольна Росії прокуратура Криму не проведе через відмову ФСБ Росії в госпіталізації кримськотатарського активіста Едему Бекирова, яку вимагає його захист і ЄСПЛ. В даний момент стан Бекирова тільки погіршується - він практично нічого не їсть.

Українські Національні Новини

Політика