u-14-oblastyakh-sogodni-prokhodyat-povtorni-mistsevi-vibori

У 14 областях сьогодні проходять повторні місцеві вибори

 • 17572 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У 14 областях України 24 січня стартували повторні місцеві вибори - обирають депутатів та голів міських, сільських і селищних рад. Про це повідомляється на сайті Центральної виборчої комісії, передає УНН.

Деталі

У 13 регіонах обирають депутатів міських (1 виборчий округ округ), селищних та сільських (29 виборчих округів) рад.

Окрім того, у ще одній області - на Сумщині - повторно обирають міського голову Конотопа. Обраний 25 жовтня мер Олександр Луговий помер від COVID-19. 

Також обирають голів Уланівської (Вінницька область), Мурованської (Львівська область) сільських рад, Брошнів-Осадської селищної ради (Івано-Франківська область).

Напередодні у ЦВК вказали, що повторні вибори депутатів та голови Уланівської сільської ради (Вінницька область) під загрозою.

"До нас надійшло рішення Вінницького окружного адміністративного суду, яким визнано протиправними та скасовано постанови Уланівської сільської ТВК. Постанови стосуються, поміж іншого, текстів виборчих бюлетенів", - вказали у відомстві.

Там пояснили, що:

  • Виборчий процес є безперервний та не може бути скасованим, зупиненим або перенесеним. Підставою для зупинення є введення воєнного або надзвичайного стану.
  • А при виявленні порушень під час підготовки та проведення виборів, виборчі комісії усіх рівнів та державні органи мали б вжити всіх можливих заходів задля того, щоб вибори відбулись.

"Тож Комісія закликає всіх суб'єктів виборчих процесів утриматись від дій, що ставлять під загрозу реалізацію виборчих прав громадян. Сподіваємось, що Уланівська сільська ТВК вживатиме всіх необхідних заходів, щоб завтра (24 січня - ред.) в Уланові обирали і мали можливість бути обраними", - підсумували у ЦВК.

Нагадаємо, місцеві вибори відбулися в Україні 25 жовтня 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика