u-170-okruzi-kharkova-svyatash-zi-znachnim-vidrivom-prograv-vibori-u-vr

У 170 окрузі Харкова Святаш зі значним відривом програв вибори у ВР

 • 14344 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. В одномандатному виборчому окрузі № 170 (Московський район м.Харкова), вперше за багаторічну історію депутатства екс-"регіонал" Дмитро Святаш зазнав нищівної поразки. Виборці підтримали молодого вченого Андрія Одарченка, який балотувався від "Слуги народу", передає УНН.

За даними ЦВК, де опрацювали вже 100% відповідних протоколів, Одарченко здобув впевнену перемогу - за нього проголосував 31681 харків'янин (44,41%).

Що в 1,5 рази більше, ніж отримав Святаш, який набрав лише 29,77%. Нагадаємо, що на нинішніх виборах Дмитро Святаш в черговий раз змінив партійну приналежність - його висунула "Опозиційна платформа "За Життя". Хоча в його оточенні розповідають, що спочатку він нібито намагався примкнути до Зе!Команди, але отримав відмову. А пройти в новий склад Верховної Ради на одному лише рейтингу "Платформи" Святашу не вдалося. Не допомогла і публічна підтримка мера Харкова Геннадія Кернеса.

Як відомо, Дмитро Святаш і його бізнес-партнер Василь Поляков є співвласниками корпорації "АІС". Корпорація причетна до неповернення кредитів на суму в кілька мільярдів гривень найбільшим українським банкам. Більше 2 млрд грн компанія винна тільки DCH Ярославського по боргах "УкрСиббанк". За два дні до дня голосування, 19 липня 2019 року, Печерський районний суд Києва, в рамках кримінального провадження, відправив під домашній арешт двох топ-менеджерів корпорації "АІС" - Олександра Пугача і Олександра Яременка.

Поразку Святаша на виборах політологи розцінюють, як вельми логічний тренд для всієї старої команди "регіоналів".

"Дуже закономірно, що на цих виборах стара команда харківських нардепів-регіоналів зазнала нищівного фіаско. Виборці давно в них розчарувалися, або, як кажуть, - "наїлися". Люди хочуть реальних змін в своєму житті на краще. І те, що харківський виборець підтримав Одарченка - представника "Слуги народу", цілком відповідає політичному тренду як президентських, так і парламентських виборів", - говорить директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Харків'яни сподіваються, що з відходом в політичне небуття "смотрящих" за регіоном, Харків отримає потужний стимул для розвитку промисловості і припливу серйозних інвестицій в економіку другої столиці України.

Українські Національні Новини

Політика