u-2015-rotsi-62-8-khvorikh-na-rak-legeniv-prozhili-menshe-roku-vid-momentu-vstanovlennya-diagnozu

У 2015 році 62,8% хворих на рак легенів прожили менше року від моменту встановлення діагнозу

 • 8339 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. У 2015 році смертність хворих до 1 року з моменту встановлення діагнозу “злоякісне новоутворення трахеї, бронхів, легенів” (рак легенів — ред..) становила 62,8%, передає УНН з посиланням на дані Національного канцер-реєстру Національного Інститут раку.

Так, за даними канцер-реєстру, в Україні у 2015 році кількість зареєстрованих випадків раку легенів становила 11 тис. 961 особи.

Водночас, кількість зареєстрованих смертей від раку легенів у 2015 році становила 9 тис. 715 осіб.

Додамо, що у 2015 році в Україні найбільшу кількість випадків захворювання на рак легенів було зареєстровано у Дніпропетровській обл. — 1тис. 257 осіб ( 16% випадків захворювання виявлено під час профоглядів). Друге місце по Україні за кількістю зареєстрованих випадків захворювання на рак легенів у 2015 році належить Харківській обл – 986 осіб (39,4% випадків захворювання виявлено під час профоглядів), третє - Запорізькій області, де було зареєстровано 666 осіб, хворих на рак легенів (21,9% випадків захворювання виявлено під час профоглядів).

Разом з тим, найменшу кількість хворих на рак легенів у 2015 році було зареєстровано у Волинській обл. – 198 осів, Рівненській області – 224 особи та Чернівецькій обл. – 264 особи.

Як повідомляв УНН, за даними ВООЗ, смертність від раку до 2030 року зросте на 45%.

Нагадаємо, за словами екс-міністра охорони здоров’я України Василя Князевича, основним інструментом у боротьбі з раком є саме своєчасна діагностика і профілактика.

Так, лікарі стверджують, що у випадку, якщо пацієнт звертається до лікаря на ранніх стадіях раку, то відсоток того, що він видужає повністю і повернеться до повноцінного життя на сьогодні надзвичайно високий.

На переконання головного лікаря медичного центру "Клініка Спіженко", нейрохірурга Антона Шкіряка, основним принципом у лікуванні раку є мульдисциплінарний підхід.

При цьому, за словами директора Національного інститут раку Олени Колеснік, як партнерів держави у боротьбі з раком треба залучати приватні онкоцентри.

Українські Національні Новини

Здоров'я