u-2018-rotsi-na-rinku-zhitla-tendentsiyeyu-stala-bilsh-loyalna-rozstrochka

У 2018 році на ринку житла тенденцією стала більш лояльна розстрочка

 • 8114 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Торік на первинному ринку житлової нерухомості однією з тенденцій стала більш лояльна розстрочка від забудовника. Про це УНН повідомляє з посиланням на аналітичний матеріал журналу Особистий рахунок.

Одним трендом 2018 року можна вважати тенденцію впровадження більш лояльних умов придбання житла в розстрочку від забудовника. Аналітики стверджують, що у 2018 році саме цей спосіб покупки "привів" на ринок більше 40% покупців. З огляду на низьку довіру населення до банківської сфери, розстрочку у певній мірі можна вважати "активізатором" розвитку первинного ринку житла.

Зараз, наприклад, найбільш затребуваною вважається програма безпроцентної розстрочки з терміном погашення до двох років - до моменту введення будинку в експлуатацію. Також вже істотно збільшився термін погашення розстрочки: від 3-5 років в 2017 році до 5-7 років в 2018-му.

Наступного року розстрочка строком до 7 років може стати нормою для ринку. Тож не дивно, що в 2018 році показник придбаних у розстрочку квартир сягнув 55% від загальної кількості угод. А в 2019 році їх частка може перевищити 60%.

Що стосується іпотеки, то тут теж є позитивні зміни на ринку. Раніше річна кредитна ставка у гривні в середньому стартувала від 5,5%. Але компанія "Київміськбуд" цього місяця вже запропонувала квартири в кредит під 0,01% річних. Така ставка діє протягом перших 18 місяців. Кредит можна погасити достроково.

Українські Національні Новини

Економіка