u-2018-rotsi-na-viplatu-pensiy-zapozichili-20-8-mlrd-grn-rakhunkova-palata

У 2018 році на виплату пенсій запозичили 20,8 млрд грн — Рахункова палата

 • 9481 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. У 2018 році на виплату пенсій з єдиного казначейського рахунку запозичили 20,8 млрд гривень. Про це повідомило Управління інформаційної політики Рахункової палати, передає УНН.

"Невиконання доходів державного бюджету у 2018 році, зокрема, найбільших за обсягом бюджетоутворюючих податків, спричинено, насамперед, недоліками планування. Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан під час розгляду Висновків про результати аналізу річного звіту про виконання державного бюджету України на 2018 рік на засіданні Рахункової палати", - йдеться в повідомленні.

Також, міністр фінансів заявив, що закон про державний бюджет на 2018 рік виконано.

"Проте план не виконано як за доходами – на 19 млрд грн, або 2%, так і за видатками – на 49 млрд грн, або 4,7%. Невиконання доходів державного бюджету у 2018 році, зокрема, найбільших за обсягом бюджетоутворюючих податків, спричинено, насамперед, недоліками планування. При цьому про ризики ненадходження окремих платежів у запланованих обсягах Рахункова палата зазначала ще у Висновках щодо проекту про державний бюджет на 2018 рік", – зазначив Валерій Пацкан.

Нагадаємо, субсидії на новий сезон автоматично перепризначать трьом мільйонам українців, решті необхідно буде оновити документи.

Українські Національні Новини

Економіка