u-2018-zrosla-tendentsiya-schodo-vbivstv-zhurnalistiv

У 2018 зросла кількість вбивств журналістів

 • 12763 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. У році, що минає під час виконання професійних обов'язків було вбито 94 журналісти і працівника медіа. Це на 12 осіб більше, ніж у 2017 році. Таким чином нинішній рік привів до зміни діючого на протязі трьох років тренда на зменшення жертв серед журналістів. Про це повідомляє УНН у понеділок, 31 грудня, із посиланням на DW.

Найнебезпечнішою країною для журналістів став Афганістан - там були вбиті 16 представників преси. 11 людей стали жертвами нападів в Мексиці, 9 - в Ємені, 8 - в Сирії. У Європі були вбиті 4 журналісти - у Франції, Болгарії, Туреччини та Словаччини. За словами представників федерації, число жертв наочно демонструє ситуацію з рівнем безпеки для журналістів у світі.

Всього за даними Міжнародної федерації журналістів (IFJ), з 1990 року в світі було вбито понад 2500 журналістів. Найнебезпечнішою країною є Ірак - там загинуло понад 300 журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опубліковано останні слова журналіста Хашоґджі перед смертю

Нагадаємо, журналіст, оглядач і письменник зі Саудівської Аравії Джамаль Хашоґджі відомий критичними висловлюваннями щодо нинішньої політики Ер-Ріяда. У 2017 році він покинув батьківщину і оселився в США. Журналіст на постійній основі писав статті для The Washington Post, в яких аналізував ситуацію в Саудівській Аравії і зовнішню політику країни, не замовчуючи проблемні аспекти діяльності влади та критикуючи Ер-Ріяд. 2 жовтня стало відомо, що Хашоґджі відправився в генконсульство Саудівської Аравії у Стамбулі для оформлення документів, і відтоді не виходив на зв’язок.

Пізніше турецькі ЗМІ повідомляли, що журналіста катували і обезголовили. Влада Саудівської Аравії тільки після 20 жовтня визнала, що журналіста вбили під час бійки. Пізніше генпрокурор країни підтвердив, що вбивство було навмисним.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП