u-2019-rotsi-ukrayintsiv-chekaye-tsinoviy-bum-na-kartoplyu

У 2019 році українців чекає ціновий бум на картоплю

 • 37054 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. У 2019 році в Україні подорожчають деякі соціальні продукти харчування. Про це у коментарі УНН повідомив Олексій Дорошенко Голова асоціації постачальників торгівельних мереж.

За його словами, найбільше зросте в ціні картопля та крупи.

"Якщо інфляція цього року буде біля 9%, як прогнозується, картопля подорожчає на 20-30%. Інші овочі дорожчати не будуть, бо нікуди, вони у грудні і так дуже сильно зросли в ціні. Щодо круп - вони подорожчають на 15-18%. Йдеться про ті крупи, які сьогодні коштують від 8 до 10 грн. Це - манка, перловка, ячка", - розповів експерт.

Несуттєво, але подорожчає чорний хліб, продовжив експерт.

"Разом з тим, не дорожчатиме риба та морепродукти. Внутрішні ціни на даний продукт майже зрівнялися із імпортними. Далі - просто нікуди", - розповів Дорошенко.

Як повідомляв УНН, минулого року в Україні відчутно подорожчали соціальні продукти харчування.

З метою економії, українці навіть почали споживати більше чорного хліба.

На думку депутата Сергія Тригубенка, не останню негативну роль в цьому питання зіграла відмова держави від регулювання цін на соцпродукти.

"Відпускати ринок продуктів у вільне плавання можна лише за умови соціального благополуччя в країні. У нас же його немає ... І сьогодні мало в якому садку і школі повноцінно годують дітей, а пенсіонери між сезонами збору овочів пересиджують на запасах і макаронах. За таких умов держава не повинна і просто не мала права експериментувати з цінами на найнеобхідніше", - вважає політик.

Українські Національні Новини

Економіка