u-andriyivskiy-tserkvi-pratsyuvatime-predstavnitstvo-konstantinopolya-prezident

В Андріївській церкві працюватиме представництво Константинополя - Президент

 • 9314 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Андріївська церква передається Константинопольському Престолу Святого Андрія у користування для роботи його представництва. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Президент України Петро Порошенко, передає УНН.

"Україна повертається до активного спілкування зі світовим Православ'ям. Представництво Вселенської Патріархії, яка є Церквою-матір'ю, сприятиме зміцненню таких зв'язків і підтримки України під час постання незалежної Помісної Православної Церкви. Андріївська церква передається Константинопольському Престолу Святого Андрія у користування для роботи його представництва", - наголосив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андріївська церква залишається у власності держави – Парубій

За його словами, сьогодні Україна ще на крок наблизилась до мети – отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. Порошенко подякував Верховній Раді, яка підтримала відповідний законопроект.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада схвалила за основу і в цілому закон 9208 про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника “Софія Київська”, щодо її передачі Вселенському Патріархату.

Українські Національні Новини

Політика