u-arbuzinskiy-koloniyi-viyavili-grubi-porushennya-prav-zasudzhenikh

У Арбузинській колонії виявили грубі порушення прав засуджених

 • 12943 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Моніорингова комісія уповноваженого з прав людини виявила грубі порушення прав ув'язнених у Арбузинській виправній колонії №83, що в Миколаївській області. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу українського омбудсмена.

Зазначається, що засуджені у колонії проживають у жахливих умовах - у них немає доступу до питної води, замість туалетів у них дірки в підлозі, а замість вмивальників - металеві ящики або відерця.

Наразі в Арбузинській колонії проживає 386 засуджених. За даними моніторингової групи, їхнє розселення по приміщеннях нерівномірне, а кімнатами для довгострокових побачень не користуються.

Корпуси для проживання перебувають в незадовільному стані, а ремонт проводили лише у їдальні, кухні та кімнатах для побачень.

Також моніторингова група виявила, що засуджені не мають можливості розпоряджатися заробленими на території колонії коштами, не можуть перерахувати їх рідним, а єдина крамниця працює з перебоями.

Крім цього, хворі засуджені попри постійні обстеження не отримують лікування.

Нагадаємо, начальника відділення соціально-психологічної служби колонії у Кривому Розі затримано на хабарі за сприяння в пом’якшенні умов відбування покарання одному з ув’язнених колонії. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП