u-banku-khreschatik-povtorno-zaprovadili-protseduru-likvidatsiyi

У банку "Хрещатик" повторно запровадили процедуру ліквідації

 • 10815 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Процедуру ліквідації ПАТ "КБ "Хрещатик" запроваджено повторно. Про це УНН повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Виконавча дирекція ФГВФО 19 червня 2019 року ухвалила рішення про припинення запровадженої з 14 червня 2019 року тимчасової адміністрації ПАТ "КБ "Хрещатик" і початок ліквідації банку протягом двох років з 20.06.2019 по 19.06.2021", - вказали у Фонді.

Як зазначається, рішення ухвалене на підставі рішення правління НБУ від 18 червня про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "КБ "Хрещатик".

"З 21 червня 2019 року ФГВФО поновив виплати гарантованої суми відшкодування коштів за вкладами ПАТ "КБ "Хрещатик" за частиною загального Реєстру", - додали у ФГВФО.

У Фонді нагадали, що виведення ПАТ "КБ "Хрещатик" з ринку було розпочато у 2016 році після віднесення його до категорії неплатоспроможних та запровадження першої тимчасової адміністрації, після якої 6 червня 2016 року було розпочато процедуру ліквідації. "У процесі ліквідації ПАТ "КБ "Хрещатик" до початку квітня 2019 року вкладники банку отримали загалом 2739,2 млн грн в межах гарантованої суми відшкодування коштів за вкладами", - додали у Фонді гарантування.

"Однак внаслідок тривалої судової тяганини щодо скасування процедури ліквідації ПАТ "КБ "Хрещатик" та через ризик втрати контролю над його активами, ФГВФО був змушений у період з 1 квітня 2019 року до 21 червня 2019 року призупинити виплату гарантованої суми відшкодування коштів за вкладами і реалізацію активів", - зазначили у ФГВФО.

Раніше у ФГВФО заявляли, що через суди виводяться найбільш ліквідні активи збиткових банків.

Українські Національні Новини

Економіка