u-barseloni-stalisya-sutichki-mizh-politsiyeyu-i-demonstrantami

У Барселоні сталися сутички між поліцією і демонстрантами

 • 10368 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Напередодні річниці референдуму щодо відокремлення Каталонії від Іспанії в Барселоні сталися заворушення, передає УНН з посиланням на DW.

Сутички виникла під час проведення акції прихильників виходу Каталонії зі складу Іспанії та одночасної демонстрації службовців іспанської Національної поліції та Цивільної гвардії. Близько двох тисяч іспанських представників органів безпеки й сил правопорядку вимагали підвищення зарплат, які, за їхніми даними, значно менші, ніж у каталонських поліцейських.

Регіональна поліція перешкоджала колоні мітингарів наблизитися до учасників демонстрації іспанських службовців. Правоохоронці вишикувалися в ланцюг з метою розділення учасників демонстрацій.

Близько 6 тисяч агресивно налаштованих прихильників відокремлення Каталонії від Іспанії намагалися силою прорватися через кордон поліції. Дехто з агресивно налаштованих учасників акції атакував загони регіональних правоохоронців, які стежили за порядком.

Мітингарі закидали поліцейських пакетами з фарбою та яйцями. За даними органів місцевої влади, унаслідок заворушень не менше 14 осіб отримали різноманітні поранення. Щонайменше шестеро осіб було затримано.

Серед постраждалих один співробітник поліції. Повідомляється також, що трьох поранених доставили з травмами в лікарню. Ще трьом потерпілим медики надали допомогу на місці.

Як повідомляв УНН, 26 вересня каталонська поліція знесла наметове містечко, встановлене напередодні на площі Сант Жауме в Барселоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу