u-baydena-zvinuvatili-administratsiyu-trampa-u-vidsutnosti-planu-rozpodilu-vaktsin-vid-covid-19

У Байдена звинуватили адміністрацію Трампа у відсутності плану розподілу вакцин від COVID-19

 • 17494 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Адміністрація колишнього президента США Дональда Трампа не розробила план розподілу вакцини від коронавірусу. Про це заявив у неділю голова апарату президента Сполучених Штатів Джо Байдена Рон Клейн, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Цитата

“Протоколу розподілу вакцини, особливо за межами будинків для людей літнього віку і лікарень, в громадах, не існувало, коли ми прийшли в Білий дім”, — заявив Клейн, виступаючи в програмі “Зустріч з пресою” на каналі NBC.

Деталі

Адміністрація Трампа планувала вакцинувати 20 мільйонів американців до кінця 2020 року, але темпи виявилися значно нижчими.

“Ми побачили це по всій країні, коли були доставлені мільйони доз, але тільки близько половини з них були використані. Так що процес реального введення вакцин — це важкий процес. Тут ми, як країна, відстаємо. На цьому ми в адміністрації Байдена і зосередилися — на прискоренні темпів”, — заявив Клейн.

Що було раніше

Президент США Джо Байден минулого тижня підписав серію указів, присвячених, зокрема, розподілу вакцин.

Байден планує у співпраці з владою штатів і муніципалітетів створити центри вакцинації в конференц-центрах, на стадіонах і в спортивних залах. Нова адміністрація також має намір залучити до роботи тисячі медпрацівників федеральних відомств, військових медиків і аптечні мережі, щоб прискорити темпи вакцинації.

Додамо, за даними дослідників американського університету Джонса Хопкінса, у США вже 25 031 463 випадків захворювання COVID-19, при цьому летальні - 417 902.

Українські Національні Новини

Новини Світу