u-biliy-tserkvi-cholovik-khotiv-zabrati-dodomu-viborchiy-byuleten

У Білій Церкві чоловік хотів забрати додому виборчий бюлетень

 • 8902 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. У Білій Церкві місцевий житель виніс бюлетень з виборчої дільниці. Про це УНН повідомили у відділі комунікації поліції в Київській області.

Від поліцейського, який ніс чергування на дільниці, повідомлення про те, що на одній з виборчих дільниць міста Біла Церква чоловік виніс бюлетень за межі приміщення для голосування.

34-річний місцевий житель пояснив правоохоронцям, що після того як він здійснив своє волевиявлення, один з бюлетенів він поклав собі до кишені бувши в кабінці для голосування, а коли вийшов з кабінки, кинув до скриньки інший бюлетень та направився до виходу.

Спостерігачі помітили, що чоловік кинув до скриньки лише один бюлетень та повідомили про це поліцейському, який вже затримав чоловіка, коли той вийшов з приміщення, та викликав слідчо-оперативну групу. Свій вчинок, затриманий пояснив тим, що у нього виникло непереборне бажання забрати бюлетень додому.

Слідчим відділом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.158 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає накладання штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, п'яний чоловік в Ізясляві на Хмельниччині розмахував бюлетенем і відмовлявся кинути його до урни на виборчій дільниці у день голосування на позачергових виборах до Верховної Ради.

Українські Національні Новини

Політика