u-bilorusi-diplomati-yes-priyshli-do-aleksiyevich-schob-zakhistiti-yiyi-vid-areshtu

У Білорусі дипломати ЄС прийшли до Алексієвич, щоб захистити її від арешту

 • 20322 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Європейські дипломати прийшли до нобелівського лауреата Світлани Алексієвич, учасниці Координаційної ради, для того, щоб захистити її від арешту. Про це в своєму Twitter написала міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде, передає УНН.

"Переслідування, арешти і примусове вигнання опозиції з Білорусі є серйозним порушенням мирних протестів з боку режиму в Білорусі. Рада поділитися цією фотографією, зробленою в Мінську, зі Світланою Алексієвич в оточенні європейських дипломатів, в тому числі шведським дипломатом", - пише вона.

Нагадаємо, в Білорусі у кримінальній справі про діяльність Координаційної ради опозиції на допит в якості свідків викликали нобелівського лауреата Світлану Алексієвич і ексдиректора Купалівського театру Павла Латушка.

Координаційна рада була створена з ініціативи кандидата в президенти Світлани Тіхановської. До президії цієї ради увійшли письменниця Світлана Алексієвич, дипломат Павло Латушко, юристи Лілія Власова і Максим Знак, співголова "Білоруської християнської демократії" Ольга Ковалькова, представник страйкому МТЗ Сергій Дилевський, координатор штабу Бабарика і соратниця Тіхановської Марія Колеснікова.

Генпрокуратура Білорусі за фактом створення Координаційної ради порушила кримінальну справу про "захоплення влади".

У Білорусі з дня президентських виборів 9 серпня щодня тривають масові протести проти оголошеної перемоги на них чинного президента Олександра Лукашенка на шостий термін поспіль. Силовики вдаються до репресій проти ініціаторів і учасників протестів.

Українські Національні Новини

Новини Світу