u-bilorusi-trivayut-masovi-strayki-na-velikikh-pidpriyemstvakh

У Білорусі тривають масові страйки на великих підприємствах

 • 33412 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. У Білорусі триває загальнонаціональний страйк, працівники підприємств в Мінську та інших містах масово залишають робочі місця. Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram-канал Nexta.

Так, в соцмережах масово публікується інформація про те, як люди йдуть з робочих місць і вимагають зустрічі з керівниками підприємств.

"Медиків на Грушівці вже близько 300 осіб! Неймовірно!" - пишуть у ЗМІ.

Також відомо, що МЕТЗ і БМЗ страйкують. Меблева фабрика "ЗОВ" в Гродно також не залишається осторонь, 4-а лікарня та РНПЦ кардіології вже вийшли на страйк, як і Мінський електротехнічний завод ім. В. І. Козлова.

Повідомляється, що Гродненське Хімволокно і БелАЕС в Островці теж висловлюють солідарність.

"Нафтан і Полімір сьогодні також викликає керівництво на розмову! Оголошено загальний збір о 12:00 біля заводоуправлінь кожного з підприємств", - йдеться в повідомленні.

На страйк о 12:30 збираються і співробітники Мінського метрополітену.

"Робочі мінського метро (ДП "Мінський метрополітен") готуються до страйку, від співробітників депо до інженерних служб... Їх тисячі, вони всі розбиті по невеликих групах, змінах і станціях, але вони єдині з народом. Пасажири, приєднуйтесь до них, коли почнеться страйк о 12:30", - йдеться в зверненні.

МЗКТ оголосив загальний збір о 11:30 біля експериментального цеху, а Мінський завод шестерень (МЗШ) о 12:00 біля алеї.

Повідомляється і про протест працівників культури біля Білдержфілармонії. Страйкують працівники Мінських електричних мереж Острошицько-Городоцького району, Гроднопромбуд, філія "Мінські кабельні мережі", ГродноАзот, БелКард, Бакунінський авторинок Гомеля.

ВАТ "Гомельський м'ясокомбінат" і ВАТ "СвітлогорськХімволокно" теж збираються на страйк.

Нагадаємо, що в Білорусі, де почалися протести після президентських виборів, людей закликають до загальнонаціонального страйку.

Як раніше повідомлялося в УНН, близько 700 осіб були затримані під час протестів у Білорусі з 12 на 13 серпня. Загалом вже близько 6,7 тисячі.

Українські Національні Новини

Новини Світу