u-bilorusi-vidklyuchili-energoblok-nedavno-zapuschenoyi-aes

У Білорусі відключили енергоблок недавно запущеної АЕС

 • 20329 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Перший енергоблок БелАЕС відключений від мережі, повідомляє УНН з посиланням на Міненерго Білорусі.

"У 19.02 (за киъвським часом 18.02 - ред.) перший енергоблок БелАЕС відключений від мережі після спрацьовування системи захисту генератора", - йдеться в повідомленні.

У Міненерго додали, що "система захисту спрацювала в ході дослідно-промислової експлуатації першого енергоблоку", де проводиться тестування систем і устаткування.

Радіаційний фон в районі станції в нормі.

Нагадаємо, 7 листопада Олександр Лукашенко урочисто відкрив атомну електростанцію в Островці. Однак уже наступного дня вироблення електроенергії було припинене через вихід з ладу трансформаторів напруги. 19 листопада перший енергоблок БелАЕС знову був включений в мережу енергосистеми.

2 грудня в Міненерго заявили, що скидання пари під час тестування виявило необхідність коригування роботи кришок шумопоглиначів пара. На наступний день Міненерго знову заявило про зупинку реактора першого енергоблоку і тестування систем станції.

22 грудня 2020 року після одержання дозволу Держатомнагляду Білорусії почався етап дослідно-промислової експлуатації першого енергоблоку БелАЕС з виведенням його на 75% номінальної потужності. До цього був завершений етап енергетичного пуску.

Українські Національні Новини

Новини Світу