u-bilorusi-viyavleno-merezhu-prorosiyskikh-saytiv-z-dezinformatsiyeyu

У Білорусі виявлено мережу проросійських сайтів з дезінформацією

 • 10931 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Аналітичний центр EAST у Варшаві опублікував доповідь про дезінформацію в Білорусі. У ньому стверджується, що в країні зростає кількість медіа, які поширюють дезінформацію і дотримуються проросійських думок. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Радіо "Свобода".

У країні з'являється все більше "активних джерел дезінформації", стверджує директор з досліджень аналітичного центру EAST Андрій Єлісєєв. За останні два роки число дезинформаційних ресурсів, повністю присвячених подіям в Білорусі, наблизилося до п'ятнадцяти, уточнює аналітик.

Часто мова йде про інформаційні портали, які видаються за регіональні ЗМІ, зазначають в EAST. У доповіді говориться, що на цих сайтах нейтральний новинний і розважальний контент чергується з пропагандистськими матеріалами.

У ЗМІ, про яких йде мова, можуть з'являтися статті, в яких під сумнів ставиться існування білорусів і білоруської мови як самостійного народу і мови. Експерти відзначають, що в даних ресурсах також використовується мова ворожнечі по відношенню до окремих соціальних груп: журналістів, блогерів, представників опозиції і правозахисників.

Нагадаємо, Білорусь направила Москві свої пропозиції щодо поглиблення інтеграції. Про це заявив міністр закордонних справ республіки Володимир Макей.

Українські Національні Новини

Новини Світу