u-bilorusi-vveli-regulyuvannya-tsin-na-osnovni-produkti-kharchuvannya

У Білорусі ввели регулювання цін на основні продукти харчування

 • 17602 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Міністерство антимонопольного регулювання і торгівлі Білорусі (МАРТ) прийняло постанову про регулювання цін на всі основні продукти харчування. Відповідну постанову опублікували на сайті МАРТ Білорусі, передає УНН.

Деталі

Відзначається, що від 1 червня 2021 року МАРТ прийняв постанову № 40 "Про регулювання цін на соціально значущі товари". Таким чином, регулювання цін вводиться на наступний перелік продуктів:

крупа перлова;

субпродукти м'ясні харчові;

ковбаса напівкопчена, варено-копчена;

яловичина тушкована консервована;

свинина тушкована консервована;

риба жива, риба морожена (філе і розібрана);

маргарин;

часник;

перець солодкий;

кава розчинна;

чай чорний;

сіль кухонна;

Крім того, постановою уточнюються підходи до регулювання цін на дитяче харчування.

Цитата

"За даними ФАО, приріст світових цін на продовольство в цілому в травні 2021 року в річному вираженні прискорився до 37,5% (28,7% в квітні), в тому числі приріст цін на м'ясо становив 8,3%, молоко - 25 ,9%, зернові культури - 34,5%, масло рослинне - 120,9%", - зазначають у відомстві.

Постанова набуде чинності після офіційного опублікування.

Додамо

28 травня директор "Консалтингової групи" А-95 "Сергій Куюн заявив, що Білорусь призупиняє поставки бензину А-95 в Україну. Як відзначали експерти, остаточне рішення Білорусі про припинення поставок бензину А-95 в Україну призведе до різкого сплеску цін на пальне.

Нагадаємо

У Мінську заявили про готовність повернутися до партнерського діалогу з Києвом, проте зараз все залежить від позиції української влади.

Відносини Києва і Мінська ускладнилися в серпні минулого року. Після початку акцій протесту білоруської опозиції, невдоволеної підсумками президентських виборів, і не визнаної перемоги Лукашенка, Україна висловила підтримку протестуючим.

Українські Національні Новини

Новини Світу