u-bilorusi-vveli-smertnu-karu-za-zamakh-na-terakt

У білорусі ввели смертну кару за замах на теракт

 • 107651 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Білоруський диктатор олександр лукашенко підписав закон, який дає змогу засуджувати до страти за "замах на здійснення терактів". Поправки набудуть чинності через 10 днів після офіційного опублікування, пише УНН із посиланням на "Радіо Свобода".

Деталі

В якості виняткової міри покарання в білорусі допускається застосування смертної кари - розстрілу (до скасування смертної кари) за злочини, передбачені частиною 2 статті 124, частиною 3 статті 126, частиною 3 статті 289 та частиною 2 статті 359 чинного кодексу. Це також може стосуватися злочинів, пов'язаних з навмисним позбавленням життя людини за обтяжливих обставин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У білорусі на таксиста, який відмовився підвозити російського військового, порушили справу про екстремізм

Як зазначає "Медуза", за статтею 289 "Акт тероризму" в білорусі порушено кримінальні справи щодо деяких представників опозиції, зокрема Світлани Тихановської — суперниці лукашенка на останніх президентських виборах.

Раніше в білорусі не можна було засуджувати до страти за підготовку злочинів. Наприкінці квітня відповідні поправки схвалила нижня палата парламенту білорусі, а на початку травня – рада республіки.

білорусь – єдина країна в Європі, яка застосовує смертну кару.

Українські Національні Новини

Новини Світу