u-bilorusi-zatrimali-chempionku-svitu-z-fristaylu-romanivsku

У Білорусі затримали чемпіонку світу з фрістайлу Романовську

 • 18327 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. У Білорусі затримали найкращу спортсменку республіки 2019 року, дворазову чемпіонку світу з фрістайлу Олександру Романовську. Про це повідомляє Білоруський фонд спортивної солідарності, повідомляє УНН.

Цитата:

"Стало відомо, що ввечері 10 листопада машину фрістайлістки Олександри Романовської зупинили, коли вона поверталася з тренування. Її затримали за статтею 24.3 КпАП (непідкорення законному розпорядженню або вимозі посадової особи державного органу (організації) при виконанні нею службових повноважень особою, яка не підпорядкована їй по службі - ред.)", - йдеться у повідомленні Telegram-каналу фонду.

Деталі

За даними фонду, Романовську було доставлено до Партизанського РУВС, пізніше її перевезли до ІТТ у Мінську.

Там нагадали, що Романовська - спортсменка із активною громадянською позицією. Вона підписала відкритий лист спортсменів за чесні вибори та проти насильства.

Нагадаємо

У серпні цього року чемпіона світу з кікбоксингу, уродженця Білорусі Олексія Кудіна засудили до двох років та шести місяців колонії за участь у протестах після результатів президентських виборів минулого року.

Також білоруська легкоатлетка Крістіна Тимановська після скандалу на Олімпіаді 2020 року не захотіла повертатися до Білорусі, бо боялася ув'язнення. Тимановська розкритикувала білоруське спортивне начальство, яке призначило її на естафету 400 метрів без відома. Після цього спортсменку силоміць намагалися повернути додому.

Українські Національні Новини

Новини Світу