u-bilorusi-zatrimali-sche-odnogo-chlena-koordinatsiynoyi-radi-opozitsiyi-prokhodyat-obshuki

У Білорусі затримали ще одного члена координаційної ради опозиції, проходять обшуки

 • 12580 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Члена координаційної ради опозиції Білорусі Максима Знака, а також опозиціонера Іллю Салея затримали. Вони знаходяться у центральному апараті слідчого комітету. Про це повідомляє УНН із посиланням на правозахисний центр "Вясна".

"Максима Знака, Іллю Салея, Марію Колеснікову затримано. Йдуть обшуки у активістів координаційної ради (КР). Член президії КР Білорусі юрист Максим Знак вранці 9 вересня встиг написати продюсеру "Ехо Москви" повідомлення зі словом "маски". Тепер з ним не можуть зв'язатися його помічники", - сказано у повідомленні.

Сказано, що пізніше з'явилася інформація про те, що Максим Знак вранці у вівторок перестав виходити на зв'язок. Його мобільний телефон відключений, а дзвінки у месенджерах не проходять. Останній раз з ним розмовляв білоруський громадський діяч Павло Латушко опівночі, і з тих пір вони не зв'язувалися.

"Правозахисникам стало відомо, що сьогодні обшуки проходять за місцем проживання Марії Колеснікової і у квартирі юриста Іллі Салея... Обшуки у Іллі Салея і Максима Знака відбувалися у зв'язку з кримінальною справою за ч.3 ст.361 Кримінального кодексу ("Заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь, вчинені з використанням засобів масової інформації або глобальної комп'ютерної мережі Інтернет"). Зараз вони знаходяться у Центральному апараті слідчого комітету", - уточнюється у повідомленні.

Повідомляється, що у штаб пресу не пускають, але у приміщенні знаходяться люди, які, судячи з усього, щось ламають.

Нагадаємо, батько білоруської опозиціонерки Колеснікової повідомив, що її утримують у мінському СІЗО.

Українські Національні Новини

Політика