u-bilorusi-zavershili-vitisnennya-brudnoyi-nafti-v-rosiyu

У Білорусі завершили витіснення "брудної" нафти в Росію

 • 9765 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" достроково завершило витіснення на територію Росії нафти з високим вмістом органічних хлоридів. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу компанії.

"11 липня закінчені всі операції по заміщенню некондиційної нафти в магістральних трубопроводах і резервуарному парку на території Білорусі, 12 липня до 13:00 очищений нафтопровід від кордону республіки до лінійної виробничо-диспетчерської станції "Унеча" в Російській Федерації", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, "Гомельтранснафта Дружба" достроково виконала заходи дорожньої карти з витіснення нафти, що не відповідає вимогам ГОСТ 31378, на територію Росії.

Нагадаємо, 19 квітня білоруський концерн "Белнефтехим" заявив про різке погіршення якості нафти, що надходить по нафтопроводу "Дружба" з Росії.

23 квітня Білорусь призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії. На наступний день нафтопровід "Гомельтранснафта Дружба" зупинив транзит забрудненої російської нафти в Європу після повідомлення оператора польської ділянки "Дружби" PERN про те, що НПЗ в Польщі і Німеччині не можуть приймати і переробляти нафту з такими показниками.

25 квітня "Укртранснафта" вимушено припинила транзит нафти по магістральному нафтопроводу "Мозир-Броди".

У міністерстві енергетики Росії підтвердили факт забруднення російської нафти діхлоретаном - токсичною речовиною, яку застосовують як розчинник жирів і парафінів. Ця речовина має сильну корозійну дію.

Загальний обсяг некондиційної російської нафти з високим вмістом хлорорганіки, який накопичився в трубопроводах Росії, Білорусі, України і Польщі, був оцінений в п'ять мільйонів тонн.

11 травня "Укртранснафта" відновила транзит нафти до Європейського Союзу магістральним нафтопроводом.

У свою чергу, Росія пообіцяла виплатити компенсації за забруднення нафти в трубопроводі "Дружба".

Білорусь запропонувала підвищити тариф на транзит російської нафти в якості одного з варіантів вирішення питання компенсації за збитки.

Українські Національні Новини

Новини Світу