u-bilshosti-regioniv-nimechchini-ogolosili-pro-pripinennya-priyomu-novikh-bizhentsiv-prichina

Більшість регіонів Німеччини відмовляються приймати українських біженців

 • 305139 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. У 12 із 16 федеральних земель Німеччини анонсували про припинення прийому нових біженців з України. Наразі прихисток від повномасштабного вторгнення в цій країні знайшли майже мільйон українців. Про це повідомляє The Munich Eye, інформує УНН.

Цитата

"На тлі великої кількості прибулих, 12 штатів наразі активували блокування в системі розподілу", - повідомила прессекретар Міністерства внутрішніх справ Німеччини.

Деталі

За її словами, загальна кількість людей, які втекли з України до Німеччини з початку широкомасштабної війни, становить понад 980 000, останнім часом у середньому до країни прибуває 875 осіб на день.

Через такий наплив нових людей кілька федеральних земель висловили стурбованість, що незабаром досягнуть межі своїх можливостей. У німецькому Міністерстві внутрішніх справ зазначили, що інші землі продовжують приймати біженців, тому знайти житло можливо.

Доповнення 

За словами міністра розвитку Свенья Шульце, Німеччина надасть Україні додаткові 199 млн доларів для фінансування програм допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном