u-blokadnomu-mariupoli-dosi-zalishayutsya-blizko-120-tisyach-naselennya-mer

У блокадному Маріуполі досі залишаються близько 120 тисяч населення - мер

 • 164374 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. У блокадному Маріуполі досі залишаються близько 120 тисяч жителів в очікуванні на евакуацію, ще приблизно 60 тисяч людей перебувають на околицях міста, повідомив під час брифінгу мер міста Вадим Бойченко, пише УНН.

Цитата

"До підконтрольної частини нашої держави виїхало з міста десь 150 тисяч населення, і в місті, на жаль, зараз залишаються і чекають евакуацію десь приблизно більше 100 тисяч населення, десь 120 тисяч населення. Навколо міста також люди згуртувалися і чекають цієї евакуації, десь ще 60 тисяч населення", - сказав Бойченко.

Деталі

При цьому мер міста повідомив, що від бомбардувань росіянами у Маріуполі пошкоджено 90% будівель. При цьому 40% житлового фонду - знищено повністю.

За його словами, майже половина житлових будинків у Маріуполі вже не можуть бути відновленими. Отже, без домівок лишились близько 84 тисяч місцевих жителів.

"Це реванш за нескореність міста в 2014-2015 роках, коли пропонували так званий «рускій мір». Він не відбувся, місто не скорилось. Всі 8 років місто розвивалось, ми розвивали транспортну інфраструктуру, лікарні. В це було вкладено багато праці, а в цей час в Донецьку жодної зміни не відбулось. Вони знищили місто, щоб ніхто це не побачив", - зазначив Бойченко.

Доповнення

Туреччина виділила кораблі для евакуації мирного населення із заблокованого окупантами Маріуполя. Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що найближчими днями може бути позитивне рішення і відбудеться вивезення людей з міста.

Українські Національні Новини

Суспільство