u-bolgariyi-skasuvali-chastinu-karantinnikh-zakhodiv

У Болгарії скасували частину карантинних заходів

 • 17109 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. У Болгарії скасували частину протиепідемічних заходів, які ввели через COVID-19. Зокрема, дозволили школярам відвідувати заняття та спортивні секції. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Болгарія пом'якшить деякі обмеження щодо коронавірусу з 4 лютого, хоча ресторани поки що залишатимуться закритими через занепокоєння щодо нового штаму коронавірусу. Прем'єр-міністр Бойко Борисов заявив, що з наступного місяця учням загальноосвітніх шкіл буде дозволено відвідувати заняття за особливим режимом, а також вони матимуть змогу відвідувати позакласні спортивні та танцювальні секції.

Деталі

За словами Бойко Борисова, тільки освіту та культуру можна прирівняти за важливістю зі здоров’ям, і вони варті ризику.

Міністр охорони здоров'я Болгарії Костадін Ангелов зазначив, що органи охорони здоров'я ретельно відстежуватимуть ситуацію протягом найближчих двох тижнів, перш ніж приймати рішення щодо пом'якшення інших карантинних заходів.

При цьому, власники ресторанів та барів, яким не дозволили працювати і чий бізнес був призупинений з кінця листопада, планують масові акції протесту і погрожують відкритись у лютому, незважаючи на заборону.

Що було раніше

Болгарія потрапила до списку країн із "зеленої" зони.

Зокрема, у 2020 році українці їздили до Болгарії 22 тис. разів.

Українські Національні Новини

Новини Світу