u-bolgariyi-startuyut-masovi-perevirki-yakosti-produktiv-kharchuvannya-pered-velikodnem

У Болгарії стартують масові перевірки якості продуктів харчування перед Великоднем

 • 16200 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. У Болгарії контролери проведуть масові перевірки якості продуктів харчування перед Великоднем. Про це заявили в Болгарському агентстві з безпеки харчових продуктів, передає УНН з посиланням на novinite.com.

Перевірки розпочнуться 15 квітня і триватимуть до 6 травня.

"В основному будуть перевіряти виробництво і збут м'яса ягняти, свинини, яєць, включаючи фарбовані яйця, свіжі овочі, порошкові барвники", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі почали маркувати "небезпечні" продукти

Контролери перевірятимуть належне зберігання товару, наявність маркування.

"На виробничих майданчиках будуть перевірятися походження, терміни і умови зберігання сировини і харчових продуктів, наявність технологічної документації та супровідних документів на вироблені продукти харчування", - пише видання.

Як повідомляв УНН, фальсифікат вершкового масла на українському ринку становить близько 60%. Це означає, що в кожній другій пачці продукту тваринні жири замінені на рослинні, про що споживача етикетка товару, як правило, не інформує.

За словами депутата Сергія Тригубенка, розквіт фальсифікату на ринку молочних продуктів спровокував тривалий мораторій на перевірки бізнесу, а також низька купівельна спроможність українців.

В цілому, за даними Держпродспоживслужби, кожне друге підприємство харчової промисловості в Україні працює з порушеннями.

Українські Національні Новини

Новини Світу