u-bolgariyi-viyavili-pershi-12-vipadkiv-zarazhennya-omicron

У Болгарії виявили перші 12 випадків зараження Omicron

 • 16469 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Головний інспектор з охорони здоров'я балканської країни Ангел Кунчев заявив, що в Болгарії виявили перші 12 випадків захворювання на коронавірус Omicron. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ми підтвердили новий варіант у пробах від 12 осіб", – сказав Кунчев журналістам.

Деталі

За словами Кунчева, у інфікованих, переважно зі столиці Софії, симптоми були легкими, і нікого з них не госпіталізували.

Органи охорони здоров'я Болгарії зберуться у вівторок, щоб обговорити, чи будуть потрібні додаткові заходи для стримування поширення нового варіанту, який спричинив сплеск коронавірусних інфекцій у всьому світі.

Кунчев додав, що Болгарія вже зробила найважливіший крок, запропонувавши одноразову грошову премію у розмірі 75 левів (43,62 долара США) пенсіонерам, які вирішать пройти вакцинацію або отримати ревакцинацію у найменш вакцинованій державі Європейського Союзу.

Болгарія скоротила період ревакцинації до трьох місяців після повного циклу вакцинації.

Додамо

Останніми днями почали зростати нові випадки захворювання на коронавірус в Болгарії. У неділю було зареєстровано 1076 нових випадків зараження, внаслідок чого загальна кількість зареєстрованих випадків перевищила 748 000 осіб. На даний момент від пандемії загинуло 30 983 особи.

Українські Національні Новини

Новини Світу