u-borodyantsi-vstanovili-modulni-budinki-dlya-prozhivannya-tikh-khto-rozbiraye-zavali

У Бородянці встановили модульні будинки для проживання тих, хто розбирає завали

 • 190135 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. У Бородянці встановлені перші модульні будинки для проживання співробітників ДСНС та волонтерів, які розбирають завали після вигнання з міста російських окупантів. Про це повідомив очільник Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє УНН.

Він повідомив, що на місці перебував його заступник Кирил Тимошенко.

«Раніше 18 таких конструкцій були надані Закарпатській ОВА колишнім губернатором штату Нью-Йорк Джорджем Патакі під час його візиту, але на прохання ОП 15 будинків опинилися на Київщині, яка постраждала внаслідок російської агресії.
Також була встановлена точка для харчування», - повідомив Єрмак.

Раніше повідомлялося, що ці будинки монтуються за лічені хвилини, швидко та легко транспортуються, мають усі необхідні елементи для поселення сімей на певний період.

Зі слів Джорджа Патакі, такі конструкції у США використовували для забезпечення проживання людей після природних катастроф.

Контекст

Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка та значна частина Київської області на початку квітня були визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних. У багатьох жертв зв'язані руки, є сліди катувань, люди вбиті пострілами у потилицю.

Бородянка найбільше постраждала від бомбардувань та обстрілів з важкого озброєння. Під завалами знаходять тіла людей, які стали жертвами бомбардувань.

За оперативною інформацією у Київській області, значних ушкоджень та руйнувань у Київській області зазнали 1875 об’єктів, із них 546 зруйновано повністю, 1329 частково ушкоджено.

Українські Національні Новини

Суспільство