u-borotbi-z-koronavirusom-iran-vidmovivsya-vid-dopomogi-sharlataniv-iz-ssha

У боротьбі з коронавірусом Іран відмовився від допомоги "шарлатанів" із США

 • 15497 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Духовний глава Ірану аятолла Алі Хаменеї відкинув пропозицію президента США Дональда Трампа про допомогу в боротьбі з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Ісламська республіка не прийме допомоги від американських "шарлатанів", заявив він в традиційному телевізійному зверненні в неділю, 22 березня. "Ніхто вам не довіряє. Ви можете привезти в нашу країну ліки, які підтримують вірус і запобігають його викоріненню", - сказав аятолла, звертаючись до уряду США.

Хаменеї сказав, що Америка як і раніше є "найжорстокішим і найлютішим ворогом" Ірану. Він назвав уряд США нахабними і безпринципними "брехунами, маніпуляторами і терористами".

Саму ж пропозицію допомогти Ірану ліками та медичним обладнанням Хаменеї охарактеризував як "дивну", з огляду на "жахливу брак" цих речей в Америці.

Президент США Дональд Трамп три тижні тому заявив, що готовий допомогти Ірану в боротьбі з епідемією, якщо країна попросить про це. Першим цю пропозицію відхилив президент Ірану Хасан Рухані. Замість допомоги він запропонував США відмовитися від режиму санкції проти Ісламської республіки.

Нагадаємо, Іран входить в десятку країн найбільш постраждалих від коронавірусу. За даними ресурсу Worldometers, що відслідковує поширення пандемії COVID-19, за останню добу в країні виявлено 1028 нових випадків зараження, загальне число померлих від наслідків інфікування перевищило півтори тисячі (129 пацієнта за останню добу). Загальна кількість заражених в Ірані на даний момент 21338 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу