u-bratislavi-vidbuvsya-miting-iz-vimogami-do-uryadu-slovachchini-pripiniti-postachannya-zbroyi-v-ukrayinu

У Братиславі відбувся мітинг із вимогами до уряду Словаччини припинити постачання зброї в Україну

 • 1816160 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У Братиславі відбувся мітинг із вимогами до уряду Словаччини припинити постачання зброї в Україну. Його організувала опозиційна партія Smer-SD. Про це повідомляє УНН з посиланням на Тvnoviny.

Деталі

Представники Смер-СД розкритикували уряд за постачання в Україну зброї, зокрема системи протиповітряної оборони С-300.

Цитата

"Давайте допоможемо гуманітарно, але не так!" - сказав заступник голови партії Річард Такач.

"ЄС має внутрішню спроможність якнайшвидше зупинити військові операції в Україні та залучити обидві сторони конфлікту до столу», – заявив голова партії Роберт Фіцо на мирній зустрічі біля військового пам’ятника Славіну в Братиславі. На захід прийшли сотні людей.

Він та його колеги по партії також висловили стурбованість тим, що президент Зузана Чапутова, президент Національної ради Борис Коллар, прем’єр-міністр Едуард Хегер та урядовці говорять більше про війну, ніж про мир.

"Своїми конкретними діями вони підтримують продовження війни", – зазначили вони. Вони також включили ці позиції у заяву, яку хочуть звернутися до лідерів ЄС.

На асамблеї кілька людей тримали словацькі прапори, гасла миру. У натовпі з’явився і радянський прапор. Десятки людей, які не згодні з організованим заходом, також прийшли до Славіна і прийшли висловити свою підтримку Україні. У руках вони тримали українські прапори та антивоєнні транспаранти. Після заходу відбувся словесний обмін між представниками обох груп. За охороною на місці наглядали працівники державної та міської поліції.

Нагадаємо

Вибори у Франції: після оголошення результатів першого туру відбулися акції протестів.

Українські Національні Новини

Новини Світу