u-britaniyi-nazvali-imena-rosiyskikh-sponsoriv-partiyi-dzhonsona

У Британії назвали імена російських спонсорів партії Джонсона

 • 10500 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Видання The Times назвало імена 9 росіян, які вкладали кошти в британську Консервативну партію, яку очолює прем'єр-міністр Борис Джонсон, повідомляє УНН.

Про це йдеться у звіті комітету з питань розвідки та безпеки парламенту. Він поки що не оприлюднений, проте виданню стали відомі деталі цього документа.

Звіт про втручання РФ у британську політику мали оприлюднити цього тижня, але Джонсон не дозволив це зробити. Він побоюється втратити підтримку перед майбутніми достроковими виборами 12 грудня.

У звіті згадали колишнього віцепрезидента та заступника голови правління нафтової компанії ЮКОС Олександра Темерка, який за останні сім років пожертвував консерваторам 1,2 мільйона фунтів стерлінгів.

Одною зі спонсорок названа Любов Чернухіна, дружина колишнього заступника міністра фінансів РФ Володимира Чернухіна. За минулий рік вона пожертвувала партії 450 тисяч фунтів стерлінгів.

У звіті згадується Євгеній Лебедєв, син радянського шпигуна в Лондоні Олександра Лебедєва. Євгеній володіє компанією Lebedev Holdings Ltd, яка випускає газети Evening Standard та Independent.

Зазначається, що Лебедєв-молодший є близьким другом Джонсона, він приймав нинішнього британського прем'єра на вечірках, коли той був ще міським головою Лондона та міністром закордонних справ Британії.

Причиною блокування звіту є висвітлення зв'язків між спонсорами консерваторів та Федеральною службою безпеки РФ.

Нагадаємо, одного із радників Джонсона підозрюють у контактах з Кремлем.

Українські Національні Новини

Новини Світу