u-britaniyi-obgovorili-sposobi-zvilnennya-ukrayinskikh-politvyazniv-i-viyskovopolonenikh

У Британії обговорили способи звільнення українських політв'язнів і військовополонених

 • 7788 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Вчора в парламенті Великобританії відбувся показ документального фільму Putin's hostages про українських політв'язнів. Після обговорювалася тема незаконного утримання російською владою українських громадян військовополонених і політв'язнів і способи звільнення та допомоги їм. Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Микола Полозов, передає УНН.

"Після демонстрації фільму відбулася дискусія, в ході якої обговорювалася тема незаконного утримання російською владою українських громадян військовополонених і політв'язнів ... і обговорення способів звільнення і допомоги українським політв'язням і військовополоненим", - написав Полозов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США прокоментували призначення експертизи полоненим українським морякам

На заході були присутні член парламенту Великобританії Джон Віттінгдейл, колишній міністр оборони Великобританії, нині член парламенту Майкл Феллон, а також член Палати лордів лорд Рісбі.

Полозов додав, що незважаючи на сильно відволікаючу від проблематики політв'язнів тему Brexit'а, демонстрація фільму викликала інтерес у британців.

Нагадаємо, управління Верховного комісара ООН з прав людини заявило, що члени екіпажів українських суден, затримані владою Російської Федерації в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, можуть вважатися військовополоненими і перебувати під захистом згідно Третьою Женевської конвенції.

Українські Національні Новини

Політика