u-britaniyi-pochav-diyati-14-denniy-karantin-dlya-tikh-khto-vyizhdzhaye-v-krayinu

У Британії почав діяти 14-денний карантин для тих, хто в'їжджає в країну

 • 12256 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Кожен, хто приїжджає до Великої Британії, з понеділка, 8 червня, має пройти 14-денний карантин. Це правило стосується як жителів країни, так і мандрівників, які прибувають в країну на літаках, потягах та поромах. Про це повідомляє УНН з посиланням на dpa і DW.

Відтепер під час перетину кордону усі мандрівники мають вказати контактні дані та свою адресу, де вони перебуватимуть на самоізоляції.

Порушникам карантину загрожуватиме штраф у тисячу фунтів стерлінгів або судове переслідування та необмежений штраф. Незаповнення онлайн-форми тягне за собою штраф у 100 фунтів стерлінгів. Також співробітники органів охорони здоров'я будуть проводити випадкові перевірки осіб на самоізоляції.

Винятки встановили для медпрацівників, які приїдуть в країну для допомоги у лікуванні інфікованих коронавірусом, а також для осіб, залучених до транспортних перевезень, сезонних працівників сільського господарства (вони зможуть самоізолюватися на місці роботи) та всіх приїжджих з Ірландії, Нормандських островів та острова Мен.

Введення карантину спрямоване на те, щоб запобігти другій хвилі коронавірусу, запевняють в уряді. Міністр охорони здоров'я Метт Хенкок заявив, що нові правила мають сенс, бо на тлі зменшення кількості випадків зараження всередині Великобританії "зростає кількість інфекцій, які надходять із-за кордону".

Нагадаємо, введення карантину вже розкритикували в туристичній і авіаційній галузях.

Українські Національні Новини

Новини Світу