u-britaniyi-proyshli-masovi-aktsiyi-protestu-cherez-zagibel-afroamerikantsya-v-ssha

У Британії пройшли масові акції протесту через загибель афроамериканця в США

 • 14125 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Тисячі лондонців, обурених загибеллю афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі вийшли на вулиці на мітинг проти расизму і поліцейського насильства в США. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Вони зібралися на Трафальгарській площі і біля будівлі посольства Сполучених Штатів. Учасники мітингу тримали в руках плакати з написами: "Справедливість для Джорджа Флойда", "Я не можу дихати" і "Расизму не місце".

Акція носила мирний характер, проте лондонська поліція затримала 23 осіб - деякі з них порушували правила, що діють під час пандемії, а деякі ображали поліцейських. Аналогічні демонстрації пройшли в Манчестері і Кардіффі, де на вулиці вийшли сотні місцевих жителів.

Нагадаємо, афроамериканець Джордж Флойд помер 25 травня після того, як білий поліцейський протягом майже 10 хвилин душив його коліном. 46-річний чоловік просив про допомогу, поки не втратив свідомість. Інформація про вбивство стала відома широкому загалу завдяки відеозаписів, зроблених перехожими. Поліцейський, який його вчинив, заарештований. Йому пред'явлено звинувачення у вбивстві з необережності.

Ця трагедія, що сталася в Міннеаполісі, викликала хвилю протестів по всьому США. Демонстрації переросли в безлади і зіткнення з поліцією. У багатьох містах введена комендантська година і задіяна Національна гвардія.

Українські Національні Новини

Новини Світу