u-britaniyi-uchasniki-antirasistskikh-protestiv-skinuli-v-vodu-pamyatnik

У Британії учасники антирасистських протестів скинули в воду пам'ятник

 • 17065 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Тисячі людей в черговий раз вийшли на вулиці європейських міст в неділю, щоб висловити протест проти расизму і поліцейського насильства. Незважаючи на те, що більшість виступів носило мирних характер, без інцидентів обійшлося не скрізь. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP і DW.

Так, в британському Брістолі учасники акції демонтували статую пов'язаного з історією міста політика і підприємця XVII століття Едварда Колстона і скинули її в бухту. Протестуючі пригадали, що він був ще й работорговцем.

Судячи з фотографій, розміщених в соцмережах, перед тим як зламати пам'ятник протестуючі здавили своїми колінами шию скульптури - нагадуючи про те, як загинув афроамериканець Джордж Флойд, після смерті якого по всьому світу почалися масові протести під гаслом "Black Lives Matter".

Тим часом в Лондоні учасники антирасистської демонстрації сплюндрували пам'ятник колишньому прем'єр-міністру Вінстону Черчиллю. Вандали за допомогою балончика з фарбою закреслили прізвище Черчилля на табличці і залишили там замість цього напис "був расистом". При цьому вони приклеїли до таблички символіку акції "Black Lives Matter".

Нагадаємо, на подібні протести у всьому світі вийшли сотні тисяч людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу