u-bryusseli-chitko-garantuvali-makrofinansovu-dopomogu-bezviz-i-ratifikatsiyu-ua-z-yes-prezident

У Брюсселі чітко гарантували макрофінансову допомогу, “безвіз” і ратифікацію УА з ЄС - Президент

 • 8038 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Президент України Петро Порошенко наголосив, що у Брюсселі Україні чітко сьогодні гарантували надання макрофінансової допомоги, отримання безвізового режиму та початок завершення ратифікації угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це Глава держави сьогодні сказав, перебуваючи з робочим візитом на Івано-Франківщині, передає УНН.

“Сьогодні ми отримали позитивні звістки з Брюсселя, де чітко гарантували нам макрофінансову допомогу, проінформували про початок завершення ратифікації в останній країні Євросоюзу — Нідерландах. Вже вони пообіцяли твердо безвізовий режим. Для нас це важливо”, — наголосив він.

П.Порошенко підкреслив, що для України важливо навіть не те, щоб “ми отримали чи не отримали візу, бо вступ угоди про асоціацію, про асоційоване членство, безвізовий режим є визнанням України європейською країною, відкриття нам твердою європейської перспективи”.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман не виключив, що остаточні рішення щодо надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом будуть до червня цього року.

Українські Національні Новини

Політика