u-bryusseli-iz-dvogodinnoyu-zatrimkoyu-startuvali-konsultatsiyi-schodo-gazu-mizh-ukrayinoyu-yes-i-rosiyeyu

У Брюсселі із двогодинною затримкою стартували консультації щодо газу між Україною, ЄС і Росією

 • 9303 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Представники Росії, ЄС і України почали тристоронні консультації щодо газу на дві години пізніше, ніж планувалося. Основною темою стане продовження контракту на транзит газу з РФ до Європи по українській території після 2019 року, так як чинне десятирічну угоду закінчується вже в кінці року, передає УНН із посиланням на ТАСС.

Як пише видання, у зустрічі беруть участь міністр енергетики Росії Олександр Новак, глава "Газпрому" Олексій Міллер, заступник голови ЄК у справах Енергосоюз Марош Шефчович, міністр енергетики і навколишнього середовища України Олексій Оржель і глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін обговорив з Меркель транзит російського газу через Україну

"Новак заходячи в будівлю Єврокомісії повідомив, що позитивно оцінює майбутню зустріч і чекає просування в питанні транзиту газу через Україну", - йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що спочатку консультації повинні були початися в 13:30 за брюссельським часом.

Раніше Міненерго РФ повідомляло, що заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський провів зустріч старших посадових осіб тристоронніх консультацій у форматі Російська Федерація-Європейський Союз-Україна з питання транзиту російського газу через територію України європейським споживачам після 2019 року.

Додамо, що Україна, ЄС та РФ на консультаціях обговорили підписання угоди між двома операторами ГТС.

Українські Національні Новини

Політика