u-bryusseli-mozhut-pogoditi-chas-pershogo-periodu-prizupinennya-bezvizu-zhurnalist

У Брюсселі можуть погодити час першого періоду призупинення "безвізу" - журналіст

 • 17419 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Під час сьогоднішніх переговорів у вигляді тріалогу щодо механізму призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн в Брюсселі сторони можуть домовитися про час першого періоду призупинення у 9 місяців. Про це повідомив у своєму Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, передає УНН.

"Тріалог щодо механізму призупинення безвізового режиму розпочнеться о 17:00 (18:00 за Києвом - ред.). Може бути досягнено компроміс щодо часу першого періоду призупинення - 9 місяців", - зазначив Р.Йозвяк.

Раніше сьогодні він зазначив, що досягнення угоди у рамках тріалогу щодо механізму призупинення безвізового режиму "може бути важким". "Рада ЄС і Європарламент далекі один від одного щодо цього важливого питання", - додав він.

У кінці листопада ЄП і Рада ЄС не досягли угоди щодо механізму призупинення "безвізу".

Нагадаємо, згідно з рішенням Ради ЄС візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

Як повідомляв УНН, Європейський парламент збирається розпочати розгляд питання про механізм призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн у січні 2017 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу