u-bundesveri-proti-peredachi-ukrayini-ozbroyennya-adzhe-tse-poslablyuye-nimechchinu

У Бундесвері проти передачі Україні озброєння, адже це "послаблює" Німеччину

 • 111437 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Очільник Спілки військовослужбовців Бундесверу Андре Вюстнер заявив, що Німеччини повинна припинити постачання Україні зброї, адже це "послаблює" Бундесвер. Про це він розповів в інтерв’ю німецькому виданню RND, передає УНН.

Цитата

"Ми прекрасно розуміємо бажання України отримати важкі озброєння. Ми цілком можемо уявити, приміром, постачання бойових машин піхоти із запасів нашої промисловості", – сказав Вюстнер.

Деталі

Проте, за його словами, поставки Україні зброї та боєприпасів Бундесвера більше неприйнятні, адже “кожна така поставка послаблює Бундесвер”. 

Вюстнер додав: "Багато хто в Бундесвері побоюється, що ця політика подальшої канібалізації наших військ матиме негативні наслідки... Тому наша вимога: жодних подальших зборів зі складів Бундесверу. І що не менш важливо: негайна закупівля запасних частин для вже поставлених систем!"

У цьому контексті голова професійної асоціації солдатів нагадав про заяву, зроблену армійським інспектором Альфонсом Маїсом невдовзі після початку нападу росії на Україну, який сказав, що армія практично "гола" на випадок оборони.

"З того часу нічого не додано, контракт на нові системи озброєння не підписано, але передано чимало".

Нагадаємо

Міністерка оборони ФРН Крістін Ламбрехт у четвер заявила, що Німеччина поставить Україні ще дві реактивні системи залпового вогню.

Українські Національні Новини

Новини Світу